"Navijači mu nikad nisu oprostili"
45

Carragher: Owen je pogriješio što je prešao u Manchester United

Totalsport
Jamie Carragher (Foto: AFP)
Jamie Carragher (Foto: AFP)
Liverpoolov 35-godišnji igrač Jamie Carragher smatra da je Michael Owen napravio veliku grešku kada se 2009. godine priključio Manchester Unitedu.

Owen je nogometno ime stekao u Liverpoolu još u svojim tinejdžerskim danima. Bio je vodeći strijelac kluba u svakoj sezoni od 1998. do 2004. godine, kada se preselio u Real Madrid, jer s čelnicima Liverpoola nije dogovorio novi ugovor. Nakon samo jedne sezone u Kraljevskom klubu, ne baš uspješne, bio je blizu povratka u Liverpool, ali je ipak potpisao za Newcastle za 16,8 miliona funti.

Nakon što mu je istekao ugovor s tim klubom, malo je nedostajalo da se kao slobodan igrač vrati na Anfield. No, tadašnji menadžer Liverpoola Rafael Benitez preferirao je dovesti Davida N'Goga umjesto Owena, koji se skrasio u Manchester Unitedu.

"Liverpoolovi navijači nisu bili oduševljeni načinom na koji je Owen otišao iz kluba 2004. godine. No, čvrsto vjerujem da je do 2009. godine vrijeme zaliječilo sve rane i da bi toplo pozdravili Michaelov povratak na Anfield, nakon što mu je istekao ugovor s Newcastleom. Michael je bio uzbuđen što je imao priliku vratiti se kući i opet postati naš član ekipe. Način na koji je otišao iz Liverpoola ga je rastužio i tražio je priliku za iskupljenje. Posao sam poruku Rafi Benitezu objašnjavajući mu što bi Liverpool mogao dobiti na Owenovom slobodnom transferu, ali on je umjesto toga kupio N'Goga", prisjetio se Carragher.

"Michael je pogriješio što se priključio Manchester Unitedu. To mu je uništilo svaku šansu da izgladi odnose s Liverpolovim navijačima. S druge strane, navijači Manchester Uniteda nikada ga nisu prigrlili, čak niti kada je postigao pobjednički gol u derbiju protiv Manchester Cityja", dodao je Carragher.

U septembru prošle godine, Owen se priključio Stokeu. Nedavno je objavio odlazak u penziju po završetku ove sezone. Jamie Carragher također će biti aktivan igrač samo još do kraja ove sezone. Nakon toga i on ide u penziju.