The Sun
0

Carlo Ancelotti - nogometna i filmska zvijezda

Totalsport
Foto: The Sun
Foto: The Sun
Novi trener nogometaša Chelseaja Carlo Ancelotti (49) posljednjih sedmica puni novinske stupce otočkw štampe, a posebno nakon što je i službeno pristao preuzeti klub sa Stamford Bridgea.

Tako je londonski tabloid The Sun iz Ancelottijeve prošlosti izvukao nešto što ne stoji u njegovoj nogometnoj biografiji.

Naime, Ancelotti pored trofejne nogometne karijere ima i kratku glumačku karijeru. Talijanski je nogometni strateg glumio u tri filma, od kojih je najpoznatiji možda nastup u Don Camillu 1983. godine u kojem glumi uz poznatog talijanskog glumca Terencea Hilla.

Ancelotti se rado prisjeća tog filma.

  • U Don Camillu igram za komunističku nogometnu eikpu u vlasništvu gradonačelnika Pepponea, velikog rivala Don Camilla. Radi se nogometnoj utakmici između anđela i demona, priči dobro poznatoj iz kraja odakle potičem, Emilije-Romagne. Vežu me lijepa sjećanja na to iskustvo, iako sam s Terenceom Hillom uspio razgovarati tek pet minuta – rekao je Ancelotti, koji iako obožava filmove kaže, da kada bi morao birati, njegov izbor bio jasan.

  • Bez oklijevanja bih odabrao utakmicu. Niti jedna utakmica nije jednaka, sve su jedinstvene. Filmove možete gledati deset puta i ništa se neće promijeniti u odnosu na prvi put kada ste ih gledali – dodao je strateg za kojeg se Chelseajev vlasnik Roman Abramovič nada da će mu donijeti tako željeni naslov u Ligi prvaka.