Još nije za penziju
0

Capello vraća Scholesa u reprezentaciju

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Talijanski trener Fabio Capello je ostao na selektorskom mjestu Engleske, no očigledno mora raditi zaokrete u odnosu na Svjetsko nogometno prvenstvo gdje je njegova ekipa kiksala.

Uprkos velikim najavama Engleska je ispala u osmini finala nakon teško odrađenog posla u grupi, te visokog poraza od Njemačke (4-1) u toj fazi Mundijala.

Pred reprezentacijom su kvalifikacijske utakmice za Evropsko prvenstvo 2012. godine, što je nova Capellova prilika.

Neke korekcije u pogledu igračkog kadra Capello je već počeo raditi, pa tako možemo podsjetiti na njegovu najavu da više neće pozivati Davida Beckhama. No, slični kriteriji ne vrijede za jednako "vremešnog" 35-godišnjeg veznjaka Paula Scholesa iz Manchester Uniteda.

Capello ga je i prošle, ali i ove sezone, više puta gledao i uvjeren je da Scholes još uvijek može mnogo značiti timu. U karijeri je Scholes odigrao 66 utakmica za reprezentaciju, ali se od tog dresa udaljio prije čak šest godina.

No, Guardian piše da će Capello razgovarati sa Scholesom, te mu objasniti da ga silno želi u svojoj svlačionici. Inače, u nedjelju je pogotkom protiv Fulhama Scholes došao do 150 pogodaka u dresu Uniteda.