Nogomet
3

Capello: Serija A nije kompetitivna

Totalsport
Fabio Capello (Foto: EPA)
Fabio Capello (Foto: EPA)
Ruski nogometni selektor Fabio Capello osvrnuo se na stanje u talijanskom nogometu u kojem Juventus suvereno dominira posljednje tri godine.

Bianconeri su na putu ka trećoj uzastopnoj tituli državnog prvaka, ali uprkos tome na evropskom im planu ne cvjetaju ruže. Tako su ove sezone put u Ligi prvaka završili već nakon takmičenja po grupama.

"Juventus je dobar u Italiji, ali loš izvan nje. Oni nemaju konkurencije u Seriji A, pa stoga nemaju ni pravih vježbi i izazova. Pogledajte samo timove. Prošlog su ljeta Roma, Fiorentina i Napoli prodali van svoje najbolje igrače. Otišli su Jovetić, Cavani i Lamela, dok je Juventus dodao pojačanja", rekao je Capello za Gazzettu dello Sport.

"Juventus nije uspio u Ligi prvaka, ali činjenica da se finale Evropske lige igra u Torinu mogla bi za njih biti stimulans".

Upitan kako procjenjuje Milanove šanse u osmini finala Lige prvaka protiv Atletico Madrida talijanski strateg je rekao:

"Atletico je favorit protiv Milana. Gledao sam ih protiv Barcelone i sjajna su ekipa. Mogu dati gol na različite načine, preko Coste, Ville, kao i mrtvih lopti. U ovom susretu nema komplikovanih kalkulacija. Milan mora biti bolji želi li proći. O Seedorfu (Milanov novi trener) još ne mogu suditi. Tek je počeo, iako se priključio u ključnoj fazi sezone".