Nogomet
0

Capello: Nemam pojma o zanimanju Intera

Totalsport
Fabio Capello
Fabio Capello
Tisak u Italiji bavi se temom novog trenera nogometaša milanskog Intera, nakon što je potvrđen odlazak brazilskog stručnjaka Leonarda na poziciju sportskog direktora PSG-a.

"Marcelo Bielsa bio je kandidat, ali je morao prekinuti pregovore zbog ličnih razloga. Carlo Ancelotti, uz dužno poštovanje, nije bio predmet našeg razmišljanja. Naravno, ne zato što ga ne cijenimo, ali o njemu nismo razmišljali. No, već mi je dosta slušati priče kako stručnjaci odbijaju naše ponude. Nismo imali ni jedno 'ne', osim možda od Bielse, iz već spomenutih razloga. Naprotiv, imali smo brdo pozitivnih odgovora i sada je na nama samo da izaberemo", rezimirao je u nekoliko rečenica aktuelnu situaciju Interov predsjednik Massimo Moratti.

Kao jedan od kandidata, spominjao se i selektor engleske reprezentacije Fabio Capello. Međutim, on tvrdi da o tome nema pojma.

"Ja sam u Marbelli. Uživam u suncu i druženju s unucima. Inter? Ne znam ništa o tome, ne gledam televiziju. TV-prijemnik okupirali su mi unuci koji gledaju crtiće", raportirao je Capello.