Kritikovao ga i Di Canio
11

Capello: Mourinho je Romi nanio ekonomsku štetu

D. B.
Fabio Capello (Foto: EPA-EFE)
Fabio Capello (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji trener Rome Fabio Capello kritikovao je aktuelnog trenera Vučice Josea Mourinha.

Mourinho je pod pritiskom zbog loših rezultata Rome, a u posljednjoj utakmici protiv Sasuola je Vučica spasila bod zahvaljujući kasnom golu Bryana Crsitantea. Ekipa se nalazi na sedmom mjestu tabele s 40 osvojenih bodova u 25 utakmica te zaostaje šest bodova za pozicijom koja vodi u Ligu prvaka naredne sezone.

Portugalac je javno kritikovao svoje igrače pred medijima zbog performansi u proteklih nekoliko sedmica, a Capello smatra kako je njegovo ponašanje nanijelo štetu Romi, kako na terenu, tako i izvan njega.

"On je odigrao svoju posljednju kartu vrijeđanjem igrača. Ja to nikad nisam radio, kritikovao sam, ali s poštovanjem. Uvijek sam zahtrijevao i davao poštovanje, to je prvo pravilo na kojem sam insistirao. Poštovanje za sve, igrače i osoblje. Ako vrijeđate igrače kao Mourinho, stvarate ekonomsku štetu za klub i to treba uzeti u obzir", izjavio je Capello.

Mourinho je prošle sedmice optužio igrače Rome da nemaju hrabrosti poslije poraza od Intera u Kupu Italije. Preciznije, upotrijebio je vulgarne riječi.

Nekadašnji italijanski nogometaš Paolo Di Canio je također kritikovao Mourinha rekavši da je sličan pristup imao i u Tottenhamu ta da mu se nije isplatio.