Nogomet
31

Čačić: Ovo nije čudo, možemo igrati sa svakim

Klix.ba
Ante Čačić (Foto: Arhiv/EPA)
Ante Čačić (Foto: Arhiv/EPA)
Reprezentacija Hrvatske je prva u grupi D Evropskog nogometnog prvenstva. Pobjedom nad Španijom 2:1 zasjeli su na vrh, a svojim prezentacijama na Euru oduševili su cijeli svijet. Selektor Ante Čačić bio je presretan.

"Mislim da ovo nije čudo, Hrvatska je već ranije naglasila da smo dobri i da nemamo straha ni od koga. Slavili smo protiv najbolje ekipe na svijetu. Pozdravljam ljude u domovini i izvan nje. Osjećali smo energiju od njih u zadnjih sedam dana i igrači su zato dali su sve od sebe", kazao je Čačić, piše Vecernji.hr.

"Moramo ovo arhivirati, čekaju nas novi izazovi. Čestitke našim igračima na sjajnoj pobjedi", dodao je.

Čačić je večeras uveo pet novih igrača u odnosu na prve utakmice.

"Ja radim s ovim igračima i znao sam kako ko može odgovoriti u datom trenutku. Imamo širinu, družina smo i to se vidi. Naravno, imamo i kvalitetu. Bili smo malo naivni u prvom dijelu, ali u drugom dijelu smo stisnuli linije, radili puno i na kraju smo nagrađeni. Rekao sam da ćete danas vidjeti jednu Hrvatsku koja dolazi, a naglasio sam da mi je ovo pripremna utakmica za dalje. Svi će biti zdravi za sljedeću utakmicu i imam 23 spremna igrača. Uvjeren sam da možemo igrati sa svima. Ovo nam je dalo dodatno samopouzdanje jer smo prvi, ali već sutra se pripremamo za dalje", rekao je Čačić.