"Moliti se mogu u svojim sobama"
0

Brazilski nogometni savez zabranio pobožne rituale

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Brazilski nogometni reprezentativci ubuduće se neće moći kolektivno moliti u svlačionici prije utakmica, objavio je sportski direktor reprezentacije Andres Sanchez.

"Kod mene neće biti nikakvih religioznih kultova. Ko se želi moliti, može to činiti sam za sebe u svojoj sobi", izjavio je Sanchez za brazilski dnevni list Folha de Sao Paulo.

Tokom Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici tadašnji pomoćnik selektora Dunge, inače predani evangelik Jorginho, uveo je skupni molitveni ritual u kojem su sudjelovali svi nogometaši, s time da su prednjačili posebno pobožni reprezentativci poput Kake, Lucija, Josuea, Felipea Mela i Luisaa.

U Brazilskom nogometnom savezu (CBF) su, očito pod utjecajem sekularistički nastrojenih medija, sada odlučili stati na kraj toj praksi.

"Prvo su problem bile žene i orgijanja, onda kartaške igre, a posljednji put religijska kultura. Sljedeći bi valjda trebao postati internet. No, za ljubav Božju, pitam vas što bi to igrači trebali činiti zaključani u svoje sobe sa svim tim laptopima, pametnim telefonima i tabletima? Kažem da pojedinačno mogu činiti što god ih je volja sve dok ne ometaju druge igrače", zaključio je Sanchez.