Proradio Luis Fabiano
0

VIDEO / Brazilci uvjerljivi protiv Obale Slonovače

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Brazilci su odigrali odličnu utakmicu i ubjedljivo slavili protiv reprezentacije Obale Slonovače sa 3:1. Dva gola postigao je Luis Fabiano, koji je proradio, dok je treći gol djelo Elana. Hrabri Didier Drogba, koji igra sa slomljenim laktom, ublažio je poraz svojim pogotkom.

Otvaranje utakmice pokazalo je da će Brazil igrati ofanzivno s ciljem da što ranije postignu pogodak i time sebi bitno olakšaju posao. Brazilci su već u 40. sekundi meča imali dobru priliku. Brazilci su brzo istrčali kontru. Kaka je proigrao Robinha, koji je sebičan, nije dodao loptu Luisu Fabijanu na lijevom strani, šutirao je sa 25 metara, ali tik iznad gola.

Do prvog gola Brazilci su došli u 24. minuti susreta. Sjajnu asistenciju Kake Luis Fabiano zakucava iza leđa golmana Obala Slonovače. Sjajan pogodak za sambu na tribinama.

U drugo poluvrijeme selektori su ušli sa istim sastavima. Tamo gdje su stali u prvom Brazilci su nastavili u drugom. Za povećanje vodstva trebalo im je samo pet minuta. Na scenu je opet stupio Luis Fabiano, koji odlično prebacuje dva suparnička igrača i volejom smješta loptu iza Barryjevih leđa. Usporeni snimak je pokazao da je napadač Sevilje dva puta loptu dotakao rukom, ali je sudijska pištaljka ostala nijema.

Iako su imali dobar rezultat, Brazilci su nastavili sa napadima. Trebalo im je 12 minuta za novi gol. Kaka je dobro prošao po desnoj strani, ubacio je loptu za Elana, koji je rutinski smješta u protivnički gol.

Četiri minute poslije gola strijelac Elano morao je napustiti igru zbog povrede nakon oštrog starta jednog igrača Obale Slonovače.

Kada se činilo da će Obala Slonovača doživjeti težak poraz na scenu je stupio Dider Drogba, koji glavom postiže lijep pogodak za ublažavanje poraza.

Kraj susreta donio je dosta trzavica i oštrih startova. Igrači Obale Slonovače izgubili su živce, pa su napravili nekoliko grubih startova. U 88. minuti Kaka je dobio drugi žuti karton zbog udaranja protivničkog igrača. Njegov je potez izazvao žestoku reakciju igrača Obale Slonovače, pa je na terenu počelo naguravanje.

Kaka će zbog crvenog kartona propustiti susret sa Portugalom.