Nogomet
34

Brazilci prije Mundijala žele još jednom igrati sa Zmajevima

Klix.ba
Ronaldinho i Vedad Ibišević (Foto: AFP)
Ronaldinho i Vedad Ibišević (Foto: AFP)
Reprezentacija Brazila želi odigrati prijateljski susret sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine u FIFA-inom terminu u martu, izjavili su čelni ljudi nogometnog saveza zemlje domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva.

Osim Zmajeva, Brazilci u planu imaju još nekoliko reprezentacija za odigravanje utakmice u okviru priprema za smotru najboljih nogometnih reprezentacija svijeta naredne godine.

Citirajući riječi Carlosa Alberta Parreire, tehničkog koordinatora reprezentacije Brazila, osim Bosne i Hercegovine u planu su još reprezentacije Srbije i Češke Republike, reprezentacija čiji stil igre odgovara stiulu igre Hrvatske sa kojom su Brazilci u grupi A.

"Želimo odigrati još jednu utakmicu protiv slabije ekipe iz karipske zone, vjerovatno protiv Paname", kazao je Parreira. Brazilci bi utakmicu protiv Paname mogli odigrati uoči samog početka Mundijala u junu.

Zmajevi su sa Brazilcima igrali prošle godine na AFG Areni u švicarskom St. Gallenu pred oko 18.000 gledatelja. Marcelo je doveo Brazilce u vodstvo već u trećoj minuti utakmice da bi Ibišević desetak minuta kasnije izjednačio na 1:1.

Nažalost, u sudijskoj nadoknadi susreta, Papac je postigao autogol i donio drugu pobjedu Brazilcima u međusobnim susretima.

Pri susret ove dvije reprezentacije odigrale su davne 1996. godine u Manausu u Brazilu. U 67. minuti pred oko 20.000 gledatelja, Ronaldo je postigao gol i na taj način donio pobjedu domaćoj reprezentaciji.