Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Brazil svaka cast, sto se tice nas mi ne izvozimo nista, kada gledamo nasu reprezentaciju samo Dzeku smo izvezli, sve ostale fudbalere koji igraju u jacem rangu su proizvele neke druge drzave, pojedini nasi izvozni igraci bolje govore strani jezik nego nas. Nazalost rat je doprinio pa imamo ovakvu sliku, jos 5-10 godina bicemo solidni kao reprezentacija, sta ce se desiti kad treca generacija djece od roditelja koji su izbjegli 92-96 odluci igrati za zemlje u kojim su rodjeni, mi ne proizvodimo-
mlade igrace, klubovi koji bi trebali da budu najveci proizvodjaci igraca, FK Sarajevo i FK Zeljeznicar treniraju babine sinove kojim igra u timovima dodje kao rekreacija, talenti koji nemaju izlaz, koji bi nesto napravili od karijere nemogu doci tu da igraju, za 10 godina nas rang ce biti Giblartar, Malta, Andora, Lihtejstajn i slicni timovi.
Kako bolan, ne izvozimo ništa. Pa u vrhu smo liste izvoza mozaka,...mozgova, čega li već :D
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Kako mi samo 5 igraca u ligama petice. Pa samo u Seria A ih imamo toliko
JEste al nismo ih mi izvezli,već neke druge zemlje poput luskemburga (pjanic).....
I nije neko chudo. Ko bi jos igro u nashoj ligi.
Nedovoljno strucan i ambiciozan rad je kocnica stvaranju kvalitnih igraca. I na njihovu brojnost naravno
Pa u Hrvatskoj je vise od 70 % izvezenih igraca rodom ili rodjenih u Bosni, kao sto je 90 % francuskih igraca rodom iz Afrike te iz bivsih kolonijonalnih drzava.
Bivša Jugoslavija ima 519, te bi dakle bila na prvom mjestu. Zanimljivo.
Čuj, samo 5 igrača imamo u ligama Petice!? Pa, samo u Italiji imamo 6-oricu: Džeko, Pjanić, Lulić, Zukanović, Jajalo, Krunić! U Bundesligi, takođe, imamo 6: Ibišević, Spahić, Kolašinac, Hajrović, Bičakčić, Vrančić. U Engleskoj Begović i Bešić, i Prcić u Francuskoj. Dakle, 15 igrača u najjačim ligama Evrope, a ne 5!
Bosna izvozi možda u Azerbejdžan, Poljsku, Bjelorusiju, drugu Tursku i ostale strašne lige. Sve bh igrače u jačim klubovima i ligama je napravila neka druga zemlja.
90% iz Željezničara!
100% iz Zelje, kad smo izvezli jedino Dzeku
sto nisu racunali po stanovnistvu koliko koja zemlja im,pa tu bi Hrvatska,B i H i Srbija bile na prvom mjestu !!!
Ne postoje Srbijanci, već Srbi i ostali. Onda bi u Njemačkoj živjeli Njemačkanci, Francuskoj, Francuskanci itd.
A u PC-u zive POSRBICE
srbijanci su srbi iz srbije, tako je bilo prije 50 godina, znam vi bi da preko noci postanete srbi, ne moze tako brzo ipak ste vi Bosanci Pravoslavci.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
sve što vrijedi to je iz hrvatske. real, barsa, juve itd....
sve što vrijedi to je iz hrvatske. real, barsa, juve itd....
Kad se uzme u obzir koliko je nas, onda je stvarno visoko 16.mjesto.........samo ne moze Francuska imati najvise igraca u 5 najjacim evropskim ligama ako ih je 11 -> fali jedan broj
BIH najvise izvozi igraca za... susjedne zemlje. I to ne samo u nogometu, nego u tennis-u, kosarci itd. Gdje su Ljubicic, Dodig i Cilic rodjeni?