Svjetsko prvenstvo
0

Brazil favorit novinara, Španija kladionica

FENA
Peterostruki svjetski nogometni prvak Brazil najveći je kandidat za osvajanje prvog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici u anketi Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS).

U anketi je sudjelovalo 200 novinara iz 97 zemalja svijeta, a najviše glasova, 28,3 posto dobio je Brazil. Na drugom mjestu je Argentina (23,9), treća je Španija (19,6), četvrta Engleska (10,9), a peto mjesto dijele Njemačka i Italija (6,5).

Novinari su predviđali i tko će biti prvi strijelac turnira, a premoćno je slavio Argentinac Lionel Messi koji je skupio 43 posto glasova. Na drugom mjestu je engleski napadač Wayne Rooney (14,9), treći je Brazilac Kaka (9,2), četvrti je njegov sunarodnjak Luis Fabiano (8,1), a na petom mjestu je Španac Fernando Torres (6,9).

Kladionice za razliku od novinara, najviše izgleda za osvajanje svjetskog trona daju Špancima. Drugi favorit je Brazil, a treći Engleska. Četvrto mjesto drži Argentina, a slijede je Holandija, Italija, Njemačka. Najmanje izgleda za osvajanje svjetskog naslova kladionice daju Novom Zelandu i Sjevernoj Koreji.