Užas u Njemačkoj
0

Brat Marija Götzea ponovo završio u bolnici, golman mu spasio život

N. K.
Užasne scene na utakmici (Foto: Twitter)
Užasne scene na utakmici (Foto: Twitter)
Nogometaši Duisburga i Kaiserslauterna podijelili su sinoć bodove u 13. kolu njemačke 3. Lige odigravši neriješeno 1:1, a susret je obilježila nova ozbiljna povreda Felixa Götzea.

Naime, mlađi brat dosta poznatijeg Marija je dva mjeseca nakon stravične povrede opet završio u bolnici nakon što se u 85. minuti sudario s napadačem Duisburga i istog trenutka izgubio svijest.

Golman Duisburga Leo Weinkauf je vidio šta se dogodilo i herojski je odreagovao tako što je odmah izvadio jezik nesretnom nogometašu, kako se ne bi ugušio, i pomjerio ga na bok.

Uznemirujući trenutak možete pogledati na 4:50 priloženog videa.

Na teren je utrčala ljekarska ekipa, a nakon što su mu imobilizirali vrat na nosilima su ga iznijeli s terena te je potom hitno prebačen u bolnicu na detaljna ispitivanja.

Javnost u Njemačkoj je zabrinuta jer je 23-godišnji veznjak prije samo dva mjeseca doživio sličnu povredu nakon sudara sa saigračem na meču. Tada je doživio frakturu lobanje.

Nakon sudara je bio smješten na intenzivnu njegu, ali srećom uspio je da se oporavi i nakon mjesec i po pauze ponovo zaigra nogomet.

Inače, nakon 13 odigranih kola Kaiserslautern se nalazi na sedmom mjestu 3. Lige, dok je Duisburg na 17. poziciji.