2. Bundesliga
23

Hadžikadunićeva greška zamalo koštala HSV, "spasio" ga protivnički golman primivši nevjerovatan gol

E. K.
(Foto: Screenshot)
(Foto: Screenshot)
Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Dennis Hadžikadunić napravio je grešku na utakmici njegovog HSV-a i Kaiserslauterna.

Pri rezultatu 1:1, jedna lopta je došla do našeg reprezentativca koji je pokušao udariti glavom, ali se nije najbolje snašao te je ostao bez nje.

Do lopte je došao Richmond Tachie koji je ubacio u sredinu gdje je nemilosrdan bio Marlon Ritter koji je matirao protivničkog golmana za vodstvo domaćih 2:1.

Drugi gol Kaiserslauterna pogledajte ovdje.

Inače, utakmica je okončana rezultatom 3:3, a pored Rittera, za domaće su pogađali Boris Tomiak i Terrance Boyd. S druge strane strijelci za goste su bili Robert Glatzel koji je bio dvostruki strijelac te Miro Muheim koji je uspio savladati protivničkog golmana praktički sa centra igrališta.

Muheim je pokušao centrirati, ali je golman Kaiserslauterna Julian Krahl pogrešno procijenio let lopte koja ga je preskočila i završila iza njegovih leđa.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata, a gol Muheima pogledajte ovdje.

Kaiserslautern će u sljedećem kolu na svom stadionu dočekati Greuther Furth dok će HSV također igrati domaću utakmicu i to protiv Magdeburga.

Rezultat i strijelci:

Kaiserslautern - HSV 3:3 (Tomiak 13', Ritter 24', Boyd 54' / Glatzel 10', 65', Muheim 74')

Tabela: