Nogomet
129

Borac pobijedio aktuelnog prvaka u Banjoj Luci

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Derbi 4. kola BHT Premijer lige svakako je bio susret izmedu Borca i Željezničara, a završen je pobjedom Banjalučana rezultatom 2:1

Borac i Željezničar su od samog početka susreta zaigrali otvoreno. Prvu ozbiljniju priliku je u 10. minuti imao Željezničar preko Zeljkovića, ali je njegov udarac odbranio Avdukić. Pet minuta kasnije je na drugoj strani zaprijetio Đelmić. Igrala se 18. minuta kada je upravo Đelmić savladao Hadžića i doveo Borac u vodstvo. Drugi gol je postigao u 30. minuti nakon nesporazuma Kerle i Hadžića. To je ujedno bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku su Plavi pokušali doći do brzog gola, ali je Adilovićev udarac završio pored gola Avdukića. U 52. minuti je Borac ostao bez ejdnog igrača, jer je Žarić dobio drugi žuti karton. Dvije minute kasnije Adilović je savladao Avdukića i smanjio zaostatak svog tima. U 61. minuti je dobro šutirao Stokić, ali nije bio precizan. Na drugoj strani više sreće nije imao ni Selimović. Iako su gotovo cijelo drugo poluvrijeme imali igrača više na terenu, Plavi sa Grbavice nisu uspjeli izjednačiti rezultat. Ostalo je 2:1 za Borac.