Remi sa Čelikom iz Nikšića
0

Borac eliminisan iz Evropske lige

Piše: D. B.
Foto: G. Kec/Klix.ba
Foto: G. Kec/Klix.ba
U okviru 1. pretkola Evropske lige u drugom susretu Čelik iz Nikšića je ugostio banjalučki Borac. Prva utakmica je završena rezultatom 2:2, a u revanšu je bilo 1:1, tako da su Banjalučani završili takmičenje u Evropskoj ligi.

Prvu priliku na utakmicu su imali domaći preko Bulatovića u 10. minuti, ali Avdukić nije imao problema. Dvije minute nakon toga je sa pet metara od gola Borca neprecizan bio Radović. Ozbiljnih prilika nije bilo sve do 39. minute kada je Dujaković propustio odličnu priliku za našeg predstavnika. Mogao je Borac do prednosti i u 45. minuti kada je lopta na putu do gola čelika pogodila jednog od domaćih igrača i zamalo završila u mreži domaćih. Prvo proluvrijeme je završeno rezultatom 0:0.

Igrači Borca su početkom drugog poluvremena zaprijetili prvi. Bio je to Dujaković koji je šutirao neprecizno u 47. minuti. Dvije minute nakon toga je Stokić sjajno šutirao iz slobodnog udarca, ali je golman domaćih Bandović fantastično reagovao.

U 50. minuti su Banjalučani ostali bez jednog igrača, kada je crveni karton dobio Živković. Domaći su došli u vodstvo u 54. minuti kada je Milić nakon napada domaćih loptu ubacio u svoju mrežu. No, Banjalučani su ubrzo stigli do izjednačenja, jer je Krunić u 60. minuti uposlio Grahovca za 1:1.

Izjednačujući gol su igrači Borca pokušavali iskoristiti za potpuni preokret. Žestoko su Banjalučani napadali svog protivnika, a najopasniji je bio Stokić. On je neprecizno šutirao u 66. minuti. Dvije minute kasnije je Grahovac također propustio odličnu priliku za gol. Od 71. do 73. minute domaći su propustili tri prilike za gol. U sva tri navrata se istakao golman Banjalučana Avdukić. Sjajni čuvar gola Borca je odlično reagovao i u 76. minuti kada je domaći igrač SImić imao stopostotnu šansu za pogodak. Do kraja susreta nije bilo ozbiljnijih prilika. Utakmica je završena rezultatom 1:1, tako da je banjalučki Borac eliministan već u 1. pretkolu Evropske lige.

1. pretkolo Evropske lige:

Čelik Nikšić - Borac 1:1 (Milić 56. ag., Grahovac 58.)