Nogomet
0

Borac doveo šest pojačanja, ugovor potpisao i Bojan Puzigaća

Klix.ba
U Trofejnoj sali FK Borac na Gradskom stadionu danas je održana konferencija za novinare na kojoj je javnosti predstavljeno šest novih nogometaša, koji će u narednom periodu nositi dres Borca. U pitanju su Bojan Puzigaća, Aleksandar Radulović, Branko Ojdanić, Petar Kunić, Siniša Dujaković i Ilija Danilović.

"Uspjeli smo u namjerama da u zimskom prelaznom roku u crveno-plavi tabor vratimo igrače koji su u prošlosti nosili dres Borca i nema sumnje da znatno jači ulazimo u nastavak sezone", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare član Upravnog odbora FK Borac Vico Zeljković ističući da se u narednih dan-dva očekuje dolazak još dva nogometaša.

"Postigli smo dogovor sa Rudarom iz Prijedora oko prelaska Bojana Burazora u redove Borca. Na račun Prijedorčana biće uplaćena novčana naknada, a Rudaru će pripasti i procenat od narednog Bojanovog transfera. Pronađen je zajednički jezik na obostrano zadovoljstvo, otvaramo novo poglavlje kada je u pitanju Rudar Prijedor i uskoro bi moglo da se očekuje i potpisivanje svojevrsnog protokola o saradnji dva kluba. Također, danas bi u Banjoj Luci trebalo da boravi i predsjednik Slavije Zdravko Šavija, kako bi se dogovorile pojedinosti oko transfera Miloša Đorđevića iz Slavije u Borac", istakao je Zeljković.

Inače, ugovori sa današnjih šest novajlija, kako je saopćeno, potpisani su u rasponu od godinu i po do tri godine.