Nogomet
0

Bonucci: Želim da igramo protiv Reala i pobijedimo

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Juventusa uspješno su obavili sve zadatke u grupi Lige prvaka, a ona posljednja pobjeda u srijedu kod Šahtara od 1-0 je donijela torinskoj ekipi i prvo mjesto na tabeli.

To znači da su potencijalni suparnici Staroj dami u osmini finala ovog elitnog takmičenja Porto, Arsenal, Real Madrid, Valencia, Celtic i Galatasaray. Odbrambeni igrač Leonardo Bonucci, inače uvijek brz na jeziku i impulzivan na terenu, je odabrao svog favorita za suparnika.

"Želio bih da igramo protiv Reala i da ga pobijedimo. Nikada nisam igrao na Santiago Bernabeu i privlači me ta mogućnost. Ne bojimo se Reala koliko god on bio moćan. Svjesni smo naše snage, a kroz grupu smo definitivno narasli kada su evropske utakmice u pitanju", rekao je Bonucci.

"Ova pobjeda kod Šahtara je još jedna u nizu potvrda da smo na pravom putu. Došli smo ovdje odigrati našu utakmicu. Bili smo fokusiranih svih 90 minuta i nismo se maknuli niti malo od našeg plana. Mislim i da je priprema za utakmicu bila odlična, sve smo sproveli u djelo", završio je ovaj odbrambeni igrač talijanskog prvaka.