Roy Hodgson, trener Fulhama
0

"Bobby Zamora vrijedi isto novca kao i Edin Džeko"

Sarajevo-x.com
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Trener Fulhama Roy Hodgson nahvalio je strijelca svog tima Bobbyja Zamoru nakon što je postigao pogodak u 22. sekundi susreta protiv Wolfsburga i tako osigurao polufinale Evropske lige timu sa Craven Cottagea.

Zamorin gol premijerligaškom sastavu donio je vodstvo ukupnim rezultatom od 3:1, a Fulhamova odbrana uspjela je čvrstom igrom sačuvati svoju mrežu.

Trener Fulhama smatra da njegov napadač Zamora vrijedi isto novca kao i naš reprezentativac u redovima "vukova" Edin Džeko, trenutno najtraženiji evropski napadač sa cijenom od 40 miliona funti.

"Čitam da je Džeko vrijedan 40 miliona funti i u tom slučaju i mi bi trebali povećati cijenu za Bobbyja ako bi ga ikad željeli prodati", rekao je Hodgson za The Sun.

Zamora je u sinoćnjem susretu postigao svoj 19. ovosezonski pogodak i njegov menadžer smatra da je Fulhamov napadač više nego zaslužio kartu do Južne Afrike gdje će se održati Svjetsko prvenstvo.

"On ne može uraditi više od ovoga. Prošle godine su svi shvatili da je on dobar igrač. Postižući golove privukao je pažnju na sebe. Znam da je Fabio Capello upoznat sa njegovim nastupima, ali ima druge igrače", rekao je Hodgson.