Počelo suđenje
101

Boatengu prijeti pet godina zatvora nakon napada na djevojku tokom partije karata

H. H.
Boateng na današnjem suđenju u Minhenu (Foto: Twitter)
Boateng na današnjem suđenju u Minhenu (Foto: Twitter)
Defanzivac Lyona i nekadašnji nogometaš Bayerna Jerome Boateng pojavio se danas na suđenju nakon optužbi bivše djevojke Sherin Senler da je fizički napao dok su bili na odmoru na Maldivima 2018. godine.

Bivša djevojka njemačkog nogometaša rekla je da je Boateng ugrizao i pljunuo je u lice, te je snažno udario u bubreg, tako da nije mogla disati.

Boateng (33) je odbacio optužbe, ali ako bude osuđen, mogao bi biti kažnjen novčanom kaznom ili zatvorom do pet godina. Iskusni stoper je na današnjem pojavljivanju na sudu izjavio da nije napao svoju bivšu djevojku te je opisao drugačiju verziju događaja.

Ispričao je da su se njegova bivša djevojka i on posvađali nakon što su tenzije eskalirale tokom partije karata. Prema njegovoj verziji, ona je postala agresivna i vrijeđala ga je, te ga je čak udarila i povrijedila mu usnu. Kada je pokušao odgurnuti od sebe, pala je i zadobila povrede.

Sud će saslušati četiri svjedoka, a presuda bi mogla biti izrečena u četvrtak.

Boateng je karijeru počeo u Herthi, a nastupao je i za HSV, Manchester City te Bayern. Nakon isteka ugovora s Bavarcima pred početak ove sezone kao slobodan igrač prešao je u Lyon.