Nogomet
71

Blatter: Prema BiH gajim posebne osjećaje, nadam se da ćete otići u Brazil

Piše: D. B.
Sepp Blatter i Kenan Crnkić (Foto: Klix.ba)
Sepp Blatter i Kenan Crnkić (Foto: Klix.ba)
Predsjednik Svjetske nogometne federacije (FIFA) Joseph Sepp Blatter je na konferenciji za medije održanoj u Sarajevu nakon dodjele priznanja Internacionalne lige humanista Zmajevima i selektoru Safetu Sušiću, istakao pozitivne osjećaje koje gaji prema našoj zemlji.

"Blizu plasmana na veliko takmičenje ste bili i ranije. Sjetimo se da vas je od Evropskog prvenstva u Portugalu 2004. godine dijelio samo jedan gol. Sada su vam u najgorem slučaju potrebne dvije pobjede iz dva meča. Nadam se da ćete se plasirati na Svjetsko prvenstvo u Brazilu", izjavio je Blatter.

Novinare je zanimalo koliko FIFA može pomoći BiH kada je riječ o infrastrukturi, a spomenut je i stadion Koševo.

"Vi ste u prednosti, jer je vaša zemlja članica UEFA-e, organizacije koja uvijek govori da ima više novca od FIFA-e. Mi imamo 209 članica i ne možemo praviti stadione. Kada bismo to radili, brzo bismo ostali bez sredstava. Ipak, možete aplicirati za razvojne projekte", kazao je predsjednik FIFA-e.

Dodao je da gaji posebne osjećaje prema našoj zemlji, a posebno poštovanje je iskazao legendi bh. nogometa Ivici Osimu.

"Za BiH sam posebno vezan od 17. aprila 1998. godine, jer sam u vašoj zemlji započeo svoju predsjedničku kapanju. BiH je tada rekla 'da'. Veoma sam zadovoljan kako ste me i danas primili. Posebno se zahvaljujem i iskazujem svoje poštovanje Ivici Osimu i čestitam mu na onom što je postigao za bh. nogomet", završio je Blatter.