A šta je neshvatljivo?
101

Bivši selektor Nizozemske ponizio Zrinjski, ali će ga ova sramna izjava pratiti do kraja života

K. H.
Dick Advocaat
Dick Advocaat
Poznati nogometni trener iz Nizozemske - Dick Advocaat, dugo će pamtiti utakmicu između Zrinjskog i AZ Alkmaara zbog nepromišljenje izjave na poluvremenu kojom je pokušao poniziti bh. prvaka pri vodstvu gostiju od 3:0.
Zrinjski je nakon prvih 45 minuta gubio rezultatom 3:0 i činilo se da će u prvom meču grupne faze doživjeti poraz, no onda je uslijedio spektakularan preokret, čak četiri gola u mreži Nizozemaca i na kraju pobjeda od 4:3.

Na poluvremenu spomenute utakmice, kada je Zrinjski imao zaostatak od 3:0, Dick Advocaat je dao izjavu koja bi ga mogla proganjati do kraja života.

"Ovo je neshvatljivo. Zašto je ovakvim ekipama uopšte dozvoljeno da se takmiče u evropskom nogometu", rekao je Advocaat.

A onda, Advocaat je vjerovatno shvatio zbog čega im je to "dozvoljeno", ili bolje rečeno, kako su došli do grupne faze, s obzirom na to da nije riječ o poklonu niti nečemu što je izvučeno na lutriji, već zaslugama koje su ostvarene na terenu.

Njegova izjava ubrzo je postala vrlo popularna, posebno na Twitteru, a bit će zanimljivo vidjeti i kako će na kraju svega prokomentarisati ono što se desilo.