Impresivan iznos
97

Koliko je Zrinjski zaradio za spektakularnu pobjedu protiv AZ Alkmaara

M. G.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Zrinjski je večeras zabilježio nezaboravan trenutak u bh. sportskoj historiji postavši prvim klubom iz Bosne i Hercegovine koji je stigao do grupne faze međunarodnog takmičenja Konferencijske Lige, nakon nevjerovatnog preokreta u prvoj utakmici.

Na stadionu pod Bijelim Brijegom, Zrinjski se susreo s nizozemskim timom AZ Alkmaarom u prvom kolu Konferencijske Lige. Na poluvremenu su domaćini bili u zaostatku od 0:3 protiv jakog protivnika.

Međutim, u drugom dijelu utakmice dogodio se senzacionalni preokret koji će ostati urezan u pamćenju navijača. Zrinjski je uspio nadoknaditi tri gola zaostatka i završiti utakmicu s nevjerojatnom pobjedom rezultatom 4:3.

Standings provided by Sofascore

Ovaj uspjeh nije samo sportski trijumf, već i finansijska nagrada. Zrinjski je osvojio impresivnih pola miliona eura, koliko UEFA dodjeljuje za pobjedu u grupnoj fazi, dok remi donosi 166 hiljada eura. Ranije tokom kvalifikacija, Zrinjski je zaradio 3.6 miliona eura za plasman u grupnu fazu, što predstavlja značajan doprinos kako klubu, tako i bh. fudbalu u cjelini.