Razmišlja i o penziji
20

Bivši napadač Barcelone ne želi igrati drugu ligu, pobjegao iz kluba iako ima ugovor

D. P.
Braithwaite (desno) u duelu protiv Barcelone (Foto: EPA-EFE)
Braithwaite (desno) u duelu protiv Barcelone (Foto: EPA-EFE)
Danski reprezentativac Martin Braithwaite suočit će se s kaznom nakon što je napustio Espanyol bez dozvole kluba i uprkos tome što ima ugovor s ovim katalonskim klubom.

Braithwaite (32) prošlog ljeta stigao je u Espanyol iz Barcelone, ali je u prvoj godini s klubom ispao iz La Lige. Kako je potpisao trogodišnji ugovor s Espanyolom, tako bi trebao ostati još dvije godine i boriti se za promociju.

No, Danac to ne želi. Potpuno je iznenadio javnost nakon što je pobjegao bez dozvole iz Espanyolovog trening kampa te se neko vrijeme nije javljao na pozive.

Espanyol se trenutno nalazi u Marbelli na pripremama za nastup u Segundi, a odatle je samoinicijativno otputovao. Ne želi više nastupati za svoj klub s kojim ima aktivan ugovor pa će dobiti žestoku kaznu.

Čak postoje i teorije da želi otići u nogometnu penziju nakon debakla u prošloj sezoni s Espanyolom. O svemu se oglasio sportski direktor kluba Fran Garagarza, koji je poručio da Espanyol neće tolerisati njegovo ponašanje te da mu slijede sankcije.

Na kraju je Garagarza uspio stupiti u kontakt s Braithwaiteom, koji mu je zaista potvrdio da ne želi igrati drugi rang takmičenja.

"Razgovarali smo i rekao mi je da ne želi biti ovdje te da želi izlaz iz ove situacije. Ali, situacija je jasna, on ima ugovor s Espanyolom i računamo na njega jer je vrlo važan igrač. Stoga, nema se šta više pričati. On ne želi biti ovdje, a mi tu ne možemo ništa. Ne možemo ga vezati, ali je očito da je ovo veliko razočarenje", rekao je sportski direktor kluba.

Garagarza je najavio sankcije te je poručio da je Espanyol veći od bilo kojeg nogometaša.