Tučnjava u tunelu
48

Bivši igrač Barcelone Gabriel Milito potpuno poludio, tukao se s kolegom pa završio u policiji

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Proslavljeni nogometaš Gabriel Milito dospio je u središte argentinske javnosti zbog incidenta koji je izazvao tokom utakmice protiv Central Cordobe, a gdje se potukao s protivničkim pomoćnim trenerom.

Njegova ekipa Argentinos Juniors slavila je u spomenutom meču 6. kola rezultatom 2:1, ali su to uradili bez trenera Milita koji je u 38. minuti dobio direktan crveni karton zbog prigovora.

Uz to, ušao je i u konflikt s asistentom protivničke ekipe Facundom Garecom, koji je također isključen, nakon čega je sukob nastavljen u tunelu i iz verbalnog je prerastao u fizički obračun.

Na videosnimku se može vidjeti kako je u jednom trenutku došlo i do razmjene udaraca, a članovi osiguranja na kraju su uz mnogo muke uspjeli razdvojiti ratoborne trenere.

Zbog nasilničkog ponašanja, Milito je na kraju priveden i policijskim vozilom je prebačen u stanicu gdje je dao izjavu. Nakon toga, pušten je na slobodu i s ekipom se vratio kući.

[TWITTER]1543034821626175489[/TWITTER]

Gabriel Milito nogometnu karijeru počeo je 1997. godine u Independienteu, nakon čega je 2003. godine prešao u Zaragozu. Četiri godine nakon toga pojačao je Barcelonu i dres ovog kluba nosio četiri sezone, nakon čega je karijeru završio u Independienteu.

[TWITTER]1543038568133804033[/TWITTER]

Što se tiče trenerske karijere, na početku je trenirao rezervni tim Independientea, a nakon toga Estudiantes, Independiente, O'Higgins i od 2021. godine je na klupi Argentinos Juniorsa.