Epizoda za pamćenje
17

Bivši golman Sarajeva gostovao na Manchester City TV, sa sobom "doveo" i Kikija Lesendrića

H. H.
Dragović tokom gostovanja u emisiji (Foto: Screenshot)
Dragović tokom gostovanja u emisiji (Foto: Screenshot)
Bivši golman FK Sarajevo Vojislav Dragović gostovao je na Manchester City TV, a povod je bila utakmica Lige prvaka između aktuelnog prvaka Evrope i Crvene zvezde odigrana prije nekoliko dana.
Dragović je danas u menadžerskim vodama, a član je popularnog beogradskog rock benda Piloti, zbog čega je njegovo gostovanje imalo i drugu dimenziju.

"Vjerovatno najbolji tim današnjice protiv kluba zbog koga sam se kao klinac zaludio nogometom, koji mi je dao, pa u najmanju ruku puno toga u životu. Povodom te utakmice sam bio gost (putem video linka) na Manchester City TV. To je negdje i normalno, jer sam nekada (davno) bio golman, pa zatim postao agent. Pa ajd' kao, klub iz Beograda gostuje, zovu mene da nešto tu pokušam da pametujem. U studiju je gost i moj prijatelj David James. Golman, legenda engleskog i svjetskog fudbala. Al fora je što pored mene, također preko video linka gostuje i Kiki Lesendrić i Piloti.

Sad da je emisija o muzici, koncertima, rock zvijezdama, komponovanju, pa da bude jasno otkud Kiki. Ali i to kao i sve ima logičan odgovor. Prije nekih 7 godina kada sam počeo da sviram sa Pilotima, pozvao sam Davida Jamesa da bude gost u spotu za pjesmu "Gužva mi u stanu" koji smo tada snimali. Kiki je navijač Zvezde. Eto veze njih dvojice pa otud tu i Kiki, koji je vjerovatno odgledao više utakmica od mene u posljednjih 10 godina. Meni lično - puno srce i još jedna čudna epizoda koju ću pamtiti", napisao je Dragović na Facebooku.

Dragović u bendu Piloti svira klavir i hammond orgulje, a na Koševu je branio jednu sezonu i skupio 13 nastupa, ali je ostao u lijepom sjećanju navijača Sarajeva.