Nogomet
0

Bilić optimističan pred susret s Turskom

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić optimističan je uoči puta u Beč gdje sutra njegove izabranije očekuje četvrtfinalni dvoboj protiv Turske.

Najvažnija utakmica u karijeri selektora Bilića sve je bliže.

"Dobro smo proučili tursku reprezentaciju i spremni smo na sve njihove varijante. Moramo biti stpljivi, a ključ će biti kako ćemo izlaziti iz njihova pritiska. Međutim, smatram kako smo bolja ekipa," naglasio je selektor hrvatske reprezentacije Slaven Bilić.

Bilić je naglasio kako je turska ekipa u prve tri utakmice pokazala dva načina igre, napadački i suludo napadački.

"Nisu oni dobili zadnje dvije utakmice jer su iznenadili, već jer je njihov pritisak uz malo sreće donio preokret," kazao je Bilić, ali i dodao: "Ostavljaju dosta prostora, ali je ponekad vrlo teško izaći iz takvog pritiska."

Situacija s Darijom Srnom je daleko bolja i njegov nastup više nije upitan, no Ivan Rakitić još uvijek radi odvojeno.

Na pitanje hoće li Hrvatska vrsta odmah jurnuti po pobjedu jer se u prve tri utakmice pokazalo kako Turci vrlo slabo ulaze u utakmicu, Bilić je naglasio kako nema takvog plana.

"Nećemo mijenjati plan igre, ne bojimo se Turaka i igrat ćemo svoju igru. Ključno je ne povlačiti se, već ih moramo napasti što više. Moramo spriječiti njihovu agresiju i pritisak," smatra Bilić koji je prepun pohvala za turskog izbornika Fatiha Termima.

"On je trenerska legenda. Vodio je Fiorentinu, Milan, a sa Galatasarayom je osvojio Kup Uefa. I na klupi reprezentacije je uspješan," smatra Bilić.

Premda među navijačima hrvatske reprezentacije lagano ključa uoči sutrašnjeg ogleda Bilić je neobično miran. Barem ostavlja takav dojam.

"Osjećam pritisak, međutim svaka je utakmica specifična. Ništa drugačije se nisam osjećao niti na prijašnjim utakmicama od kada sam izbornik," pojasnio je Bilić dodavši kako se tek sada vidi kakvu smo tešku skupinu imali u kvalifikacijama, jer su jedino iz naše skupine prošle dvije reprezentacije u četvrtfinale, Hrvatska i Rusija.