Prije tri godine
24

Bild otkrio detalje svađe između bivše zvijezde Bayerna i Salihamidžića

H. H.
Boateng je bio frustriran neuspjelim transferom u PSG (Foto: Twitter)
Boateng je bio frustriran neuspjelim transferom u PSG (Foto: Twitter)
Njemački list Bild otkrio je priču o žestokom verbalnom sukobu između bivšeg nogometaša Bayerna Jeromea Boatenga i sportskog direktora Hasana Salihamidžića, koja datira prije utakmice u grui Lige prvaka između Bayerna i AEK Atene u oktobru 2018. godine.

Razlog tome je bila odluka bivšeg trenera Bavaraca Nike Kovača, koji je početnu postavu stavio Niklasa Sülea i Matsa Hummelsa, a Boateng je ostao na klupi.

Boateng nije želio htio prihvatiti tu odluku, što je dovelo do burne rasprave s Kovačem. Potom se u raspravu umiješao i sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić, nakon čega je bivši njemački reprezentativac pokazao nepoštovanje prema bivšem reprezentativcu BiH.

"Nemaš mi šta reći – šuti", vikao je Boateng na sportskog direktora, optuživši ga da ga je ionako htio prodati na ljeto.

Ta priča može se pročitati u knjizi "Bayern Insider" (Riva Verlag, izlazi 16. novembra), iz koje Bild svakodnevno otkriva određene pikanterije.

Činilo se da je Boateng tada bio frustriran zbog neuspjelog prelaska u Paris Saint-Germain. Kako "Bayern Insider" otkriva, navodno su se Boateng i bivši trener PSG-a Thomas Tuchel sastali dva puta u maju i junu 2018. kako bi razgovarali o transferu u Pariz do kojeg nije došlo.

Boateng je karijeru počeo u Herthi, a nastupao je i za HSV, Manchester City te Bayern. Nakon isteka ugovora s Bavarcima pred početak ove sezone kao slobodan igrač prešao je u Lyon.