Vicente Del Bosque
0

"BiH kandidat za prvo ili drugo mjesto u grupi"

FENA
Selektor nogometne reprezentacije Španije Vicente del Bosque u intervjuu za internet portal Međunarodne nogometne federacije (fifa.com) s velikom dozom respekta je govorio o reprezentaciji BiH.

Pedesetsedmogodišnji Del Bosque je izjavio da reprezentaciju BiH vidi kao jednog od favorita za osvajanje prvog ili drugog mjesta u grupi. On je odbacio tvrdnje novinara da je Španija susretima protiv BiH i Armenije prošla dvije najlakše utakmice u grupi.

"BiH će dokazati da nije lak protivnik", izjavio je španski selektor dodavši kako smatra da će BiH uz Tursku i Belgiju biti glavni kandidat Špancima za osvajanje jednog od prva dva mjesta.

"Stvarali su nam velike probleme, a nakon toga su postigli sedam golova u drugoj utakmici. Imaju odlične igrače koji igraju za velike evropske klubove. Turska također ima odličan tim. Njihova liga je mnogo napredovala dolaskom stranih igrača i trenera. Pokazali su se u dobrom izdanju na svim međunarodnim takmičenjima. Belgija je promijenila tim, a kvalitet je pokazala na Olimpijskim igrama u Pekingu", kazao je Del Bosque.