Vicente del Bosque
0

"BiH ima dobre individualce i složen tim"

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Selektor nogometne reprezentacije Španije Vicente del Bosque izjavio je večeras na pres-konferenciji u Zenici da je nakon prvog kvalifikacijskog meča između Španije i BiH (1:0) primijetio kako reprezentacija BiH ima dobre individualce i dobro složen tim.

“Za mene nije iznenađenje što je Bosna na drugom mjestu, ispred Turske i Belgije”, rekao je del Bosque.

Odgovarajući na novinarska pitanja šta očekuje od sutrašnjeg susreta i da li vjeruje da će selektor BiH Miroslav Ćiro Blažević izvesti kombinovani tim, španski selektor je izjavio:

“Nisam o tome razmišljao i to me ne interesuje. Razmišljam o svojim igračima, o tome da ćemo igrati protiv odlične Bosne”, rekao je Vicente del Bosque, naglasivši kako nije siguran da li će zbog povrede nastupiti Fernando Torres.

Prije nego što je na press stigao Vicente del Bosque, novinarima su se obratili Fernando Torres, Iker Casillas i Gerard Pique.

"Želimo kvalifikacije završiti superiorno, bez ijednog poraza, i učinit ćemo sve da sutra pobijedimo BiH. Ovo je za nas najteži kvalifikacijski ispit jer BiH ima odlične igrače i nije slučajno izborila baraž. Sigurno je da će i domaća selekcija probati sve da nas pobijedi i što bolje se spremi za baraž. Dobro se sjećam utakmice protiv BiH u Zenici kada smo zbog jedne nesmotrenosti odbrane primili gol. I mada smo bili bolji, utakmica je završila neriješeno. Znam da je ovo mali stadion, na kojem publika stvara jak pritisak na protivnički tim, ali nadam se našoj pobjedi", rekao je golman madridskog Reala Iker Casillas.

Po riječima Fernanda Torresa, on još uvijek nije siguran da li će nastupiti, o čemu će večeras zadnju riječ dati lječnički tim. Novinari su Torresa pitali da li ima saznanja o mogućem dolasku Edina Džeke u Liverpool, na što je Torres odgovorio:

"To prvi put čujem, ali u svakom slučaju igrači tog kalibra dobro su došli u Liverpool."

Odbrambeni igrač Barcelone Gerard Pique izrazio je žaljenje što u timu neće biti Xavia i Puyola.

"BiH ima odlične napadače, igra ofanzivno i sigurno je da nas očekuje težak meč. Oba tima igrat će rasterećeno, što je prilika za gladatelje da uživaju u dobroj igri", izjavio je Gerard Pique.

Utakmica BiH – Španija igra se sutra, 14. oktobra, na stadionu Bilino polje, sa početkom u 20 sati.