EP u rukometu
40

BiH i protiv Gruzije ima podršku, na tribinama ponovo Nikšić i ministri Vlade FBiH

D. P.
Podrška za BiH (Foto: T. S./Klix.ba)
(Foto: T. S./Klix.ba)
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od 18 sati igra posljednji meč Evropskog prvenstva, a reporter portala Klix.ba zabilježio je kadrove iz SAP Arene u Mannheimu uoči duela s Gruzijom.

Kao i u prva dva meča na Evropskom prvenstvu (Švedska i Nizozemska) i danas će rukometaši BiH imati podršku navijača, bez obzira što su već izgubljene sve nade za plasman dalje. Očekivano, navijača BiH će na SAP Areni biti znatno više nego Gruzijaca, iako posjeta nije baš oduševljavajuća.

Utakmica počinje u 18 sati, a navijači reprezentacije BiH euforični su uoči njenog početka i nadaju se pobjedi.

Među prisutnima su navijači iz cijele Njemačke, ali iz Austrije, Švicarske i brojnih okolnih zemalja. Tu su i fanovi koji su iz BiH došli da isprate Evropsko prvenstvo koje se za našu reprezentaciju završava danas.

Kao i u prethodnom meču protiv Nizozemske, na tribinama SAP Arene je delegacija Vlade FBiH na čelu s premijerom Nerminom Nikšićem. Uz Nikšića, u Mannheim su stigli i zamjenik premijera i federalni ministar Vojin Mijatović, te federalni ministri Nerin Dizdar i Vedran Lakić.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Nakon teških poraza od Švedske i Nizozemske, reprezentacija BiH danas ima priliku protiv Gruzije ublažiti gorak okus. Također, pobjeda protiv selekcije s Istoka bila bi i historijska, prva ikada za BiH na evropskim prvenstvima.

Duel BiH i Gruzije počinje u 18 sati, a možete ga pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.