Nogomet
0

Bez golova u utakmici između Veleža i Sarajeva, Travniku bod u Zenici

Piše: J. H.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Premijerligaši BiH ovog vikenda igraju osmo kolo. U prve četiri utakmice Velež i Sarajevo su remizirali bez golova u Mostaru, Olimpic je kao domaćin izgubio od Zvijezde, Čelik i Travnik kao i Leotar i Vitez su podijelili bodove.

Velež - Sarajevo

Današnja utakmica između Veleža i Sarajeva bio je 105. ligaški susret ove dvije ekipe što im daje epitet najstarijeg derbija u Bosni i Hercegovini.

Ekipa Husrefa Musemića odmah je zaprijetlia na otvaranju susreta, ali Puzigaća nije bio precizan. Ponovo je Bordo tim imao veliku šansu za vodstvo, ali je Todorović šutirao pored gola.

Domaća ekipa imala je odličnu priliku u 12. minuti. Nakon izvedenog kornera, Ćemalović je odlično šutirao a golman Sarajeva odbranio. Rođeni su ponovo zaprijetili preko Okića, ali je Bandović i ovaj put izašao kao pobjednik.

Prvo poluvreme u Vrapčićima je završeno bez golova. U nastavku, Tadejević je zaprijetio golu Veleža, ali je lopta otišla visoko preko gola. Nakon njega, na suprotnoj strani priliku je imao Ramović da Velež dovede u vodstvo, ali se nije najbolje snašao pred golom Sarajeva. Ponovo je isti igrač imao šansu, ali je golman tima sa Koševa ponovo odlično intervenisao. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

Olimpic - Zvijezda

Sarajevski premijerligaš Olimpic odlično je igrao u dosadašnjem dijelu sezone Premijer lige BiH. Međutim, danas su im na stadionu Otoka iznenađenje pripremili igrači Zvijezde. Smajić je na početku utakmice doveo Olimpic u vodstvo. Ipak, gosti se nisu predavali te su ubrzo došli do izjednačenja preko Pehilja.

Do, do kraja prvog poluvremena, malobrojni gledatelji na stadionu Otoka vidjeli su još dva gola. Prvo su Vukovi poveli sjajnim golom Duljevića sa nekih 25 metara da bi minutu kasnije jedan od igrača Olimpica poslao loptu u vlastitu mrežu nakon centaršuta Kuzmanovića.

Nakon pauze, Olimpic je tražio vodstvo, ali Smajić i Odović nisu bili precizini. No, ubrzo je uslijedio hladan tuš za Olimpic. Kuzmanović je prodriblao odbranu domaće ekipe i doveo Zvijezdu u vodstvo u 71. minuti. Ispostavit će se da je ovo bio i rezultat utakmice.

Čelik - Travnik

Čelik je danas na Bilinom Polju dočekao Travnik koji je u prvih sedam kola ubilježio tek jednu pobjedu. U veoma otvorenoj utakmici u Zenici, prvo je zaprijetila domaća ekipa. Nakon centaršuta Baraća, Jusić je šutirao preko gola. Nakon njega, golu gostiju prijeti i Stajić, ali je njegov šut blokiran. I Travničani su mogli do gola, ali je Isaković šutirao pored gola.

Tek u durgom poluvremenu, navijači domaće ekipe imali su razloga za radost nakon što je mrežu gostiju zatresao Mešanović.

No, slavlje Robijaša na Bilinom Polju nije dugo trajalo. Mišić je napravio grešku nakog čega je Ramić zatresao mrežu Čelika što je ujedno bio i zadnji gol na današnjem susretu.

Leotar - Vitez

U utakmici dvije ekipe koje ne briljiraju ove sezone gledatelji na stadionu Police nisu vidjeli mnogo šansi za gol. Poluprilike su imali Milović i Zečević, ali se mreža Viteza nije treslla. Do kraja utakmice oba tima su imala po nekoliko poluprilika, ali su mreže mirovale.

Rezultati 8. kola BHT Premijer lige BiH:

FK Leotar - NK Vitez 0:0

NK Čelik - NK Travnik 1:1 FK Olimpic - NK Zvijezda 2:3 FK Velež - FK Sarajevo 0:0

Kasnije:

Borac – Zrinjski 19:00 sati (prijenos na Arena Sport) Široki Brijeg – Željezničar 19:45 sati (prijenos na BHT1)

Nedjelja:

Slavija – Radnik 16:00 sati Mladost – Rudar P. 16.00 sati