Nogomet
307

Bešiktaš, Fenerbahče, PAOK, Young Boys i Dinamo žele Duljevića, Sarajevo traži milion eura

Piše: D. B.
Haris Duljević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Haris Duljević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bh. reprezentativac i kapiten FK Sarajevo Haris Duljević mogao bi napustiti klub sa Koševa, jer ponuda za njegove usluge ne manjka.

Kako portal Klix.ba saznaje od pouzdanog izvora, za Duljevića je zainteresovano barem pet klubova, a to su Bešiktaš, Fenerbahče, PAOK, Young Boys, pa i zagrebački Dinamo.

Međutim, u FK Sarajevo su svjesni Duljevićevog potencijala i njegove vrijednosti, tako da ukoliko se već moraju odreći kapitena, žele zauzvrat dobiti značajnu sumu novca.

Sarajevo je postavilo uslov, a to je milion eura, dok je Duljević također jasno odredio svoje zahtjeve. Klub koji zadovolji uslove obje strane dobit će pojačanje.

Ugovor Duljevića za FK Sarajevo veže još godinu dana i sa 23 godine je kapiten Bordo ekipe u koju je prije dvije godine stigao iz sarajevskog Olimpica. Upisao je 72 zvanična nastupa i postigao 10 golova. Ranije je nosio dres zeničkog Čelika.

Haris je nastupao i za mlade selekcije reprezentacije BiH, a sada je član našeg A tima. Sa Zmajevima je ove godine osvojio historijski trofej, a to je Kirin kup u Japanu.