Medijske špekulacije
0

Berbatov napušta Manchester United na kraju sezone?

Totalsport
Dimitar Berbatov (Foto: AP)
Dimitar Berbatov (Foto: AP)
Prema špekulacijama otočkih medija, bugarski napadač Manchester Uniteda Dimitar Berbatov (30) na izlaznim je vratima s Old Trafforda.

Posljednji u nizu dokaza kako je pukla "ljubav" na relaciji između menadžera Sir Alexa Fergusona i Berbatova je činjenica da ga je škotski menadžer izostavio iz kadra za susret 33. premierligaškog kola protiv Newcastlea (u utorak, završilo 0-0) iako ovaj nije ni povrijeđen, ni suspendovan. Zanimljiva odluka, posebno jer je Berbatov ove sezone najbolji premierligaški strijelac s 21 golom.

Otkako je na ljeto 2008. godine prešao iz Tottenhama u Manchester United, navijači "crvenih vragova" nikad nisu najbolje prihvatili bugarskog napadača. Zamjeraju mu melanholičnost na terenu, a nakon blijede predstave u polufinalu FA Cupa protiv Manchester Cityja iz sastava ga je protiv Newcastlea izgurao omaleni Meksikanac Javier Hernandez.

Kako aktuelni ugovor Berbatovu istječe na kraju sljedeće sezone, engleski mediji navode da bi se Ferguson lako na ljeto mogao odlučiti posegnuti za novim napadačem, a unovčiti Bugarina čiju vrijednost Transfermarkt.de procjenjuje na 28 miliona eura.