U sjajnoj formi
19

Benzema postao najbolji asistent Reala, srušio još jedan rekord i dobio prigodnu karikaturu

K. H.
Karikatura čuvenog Omara Momanija
Karikatura čuvenog Omara Momanija
Francuski napadač Karim Benzema postao je igrač Real Madrida s najviše asistencija u ovom stoljeću, a on je u susretu protiv Cadiza stigao do brojke od 116 asistencija za Kraljevski klub u svim takmičenjima.

Benzema je u sigurnoj pobjedi Real Madrida protiv Cadiza rezultatom 3:0 postigao dva pogotka i upisao jednu asistenciju te sasvim zasluženo ponio epitet najboljeg igrača utakmice, a uz to je uspio srušiti i još dva rekorda.

Prvo je stigao do brojke od 116 asistencija u dresu Kraljevskog kluba, čime se izjednačio na prvom mjestu sa Raulom i Cristianom Ronaldo te će uskoro bez ikakve dileme biti sam na vrhu liste asistenata, a također je uspio postići gol protiv 35. različite ekipe u španskoj La Ligi po čemu je apsolutni rekorder.

S tim u vezi Benzema je dobio i prigodnu karikaturu čuvenog Omara Momanija koji je prikazao Benzemu kako preuzima krunu za najboljeg asistenta kluba.

Benzema je u posljednjih devet utakmica u La Ligi koje je počinjao od prve minute postigao barem po jedan gol na svakom susretu, a ukupno je ove sezone postigao 21 u španskoj ligi i trenutno je drugi na listi najboljih strijelaca.

[TWITTER]1384979351775633408[/TWITTER]

Ukupno u ovoj sezoni ima i sedam asistencija u domaćem prvenstvu, a pobjedom protiv Cadiza Real Madrid je barem privremeno preuzeo vrh tabele La Lige s istim brojem bodova i utakmicom više od Atletico Madrida.