Oštro osudila napad
55

Benjamina Karić ugostila mlade nogometaše iz Sarajeva koji su napadnuti u Splitu

D. P.
Prijem u sarajevskoj Vijećnici (Foto: Benjamina Karić / Twitter)
Prijem u sarajevskoj Vijećnici (Foto: Benjamina Karić / Twitter)
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ugostila je u Vijećnici mlade sportaše iz Škole fudbala Sparta, a koji su napadnuti na međunarodnom turniru koji se od 1. do 4. juna održavao u Splitu.
Međunarodni Dalmatinko kup i ove godine okupio je više od 3.000 sportista iz 15 zemalja svijeta, ali je mrlju na turnir bacio incident u polufinalnoj utakmici u kojem su napadnuti igrači sarajevskog kluba Sparta.

Pionirska selekcija iz Sarajeva napadnuta je i pretučena u polufinalnoj utakmici protiv Šahtara iz Donjecka. Sramotno ponašanje ispratila je i klupa i stručni štab ukrajinskog kluba koji su fizički nasrnuli na pionire Sparte.

Incident je potvrdio i direktor turnira Domagoj Bojčić, koji je otkrio da je Šahtar odmah diskvalifikovan.

Dječake iz ŠF Sparta danas je ugostila gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, koja je oštro osudila incident te pozvala sportske kolektive da se drže sportskog duha i pružene ruke prijateljstvu.

"Danas sam u Vijećnici ugostila sarajevsku Školu fudbala „Sparta“ sa trenerima, čiji članovi su prije nekoliko dana napadnuti u Splitu, u polufinalnoj utakmici sa ukrajinskim klubom iz Donjecka.

Oštro osuđujem incident izazvan od strane maloljetnika koji su sportski teren i fair play igru zamijenili fizičkim obračunom i nanesenim povredama igračima iz Sarajeva.

Dužna sam javno apelovati na sportske kolektive, trenere, a najviše na mlade ljude koji se bave sportom. Sačuvajte i sa sobom nosite sportski duh i pružene ruke prijateljstvu, socijalizaciji i uvažavanju različitosti.

Grad Sarajevo će uvijek podržavati promociju pravih sportskih vrijednosti, zdravog stila života i poticati timski rad", poručila je Karić.