Nogomet
0

Benitez: Penal je bio čudan, ali nije utjecao na konačan ishod

Totalsport
Rafael Benitez
Rafael Benitez
Chelseajev privremeni menadžer Rafa Benitez bio je nakon prve polufinalne utakmice Evropske lige sretan što "čudna odluka" sudije Petra Kraloveca nije utjecala na konačan ishod.

Chelsea je na gostovanju kod Basela slavio 2-1 golom Davida Luiza iz slobodnog udarca u sudijskoj nadoknadi i na Stamford Bridge u uzvrat donosi veliku prednost, a španski menadžer je priznao kako mu nije bio jasan penal dosuđen protiv njegove ekipe nakon navodnog faula Cesara Azpilicuete nad Valentinom Stockerom iz kojeg je švicarski prvak postigao jedini gol.

"Mislim da smo igrali protiv dobre ekipe. Mogli ste vidjeti intenzitet, ritam i tempo utakmice. Imali smo dovoljno prilika za postizanje gola, ali penal je bio iznenađenje za sve i mogao je stvoriti razliku", rekao je Benitez.

"Nisam mogao vidjeti zašto je dosuđen penal. Lopta je bila u zraku i bila je to jako, jako čudna odluka. Uvijek je važno pobijediti i zabiti gol u gostima, ali zabiti dva i pobijediti još je bolje. David Luiz je igrao na poziciji veznog igrača i sjajno je odradio posao, a zaista sam zadovoljan kako je ekipa odigrala općenito", dodao je španski stručnjak.