Očekuje 16. nastup
61

Bekrić u nedjelju završava karijeru: Nije mi problem oprostiti se od nogometa, nego od Željezničara

K. H.
Samir Bekić u nedjelju igra oproštajnu utakmicu za FK Željezničar (Foto: T. S./Klix.ba)
Samir Bekić u nedjelju igra oproštajnu utakmicu za FK Željezničar (Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaš Željezničara Samir Bekrić u nedjelju protiv Posušja u meču 32. kola Premijer lige BiH odigrat će posljednju utakmicu u karijeri, a kako je rekao na današnjoj konferenciji za medije, neću mu biti teško da se oprosti od igranja, koliko od dresa Plavih.
Bekrić je prvobitno najavio utakmicu protiv Posušja rekavši da je ovo sjajan momenat za igrače da odlučuju "sami o sebi" i da vjeruje kako se Željezničar može plasirati u Evropu naredne sezone.

"Što se tiče utakmice protiv Posušja, moram reći da nam dolazi jako nezgodna ekipa, koja je to pokazala u posljednje vrijeme. Ja se nadam da ćemo mi uz podršku naših navijača pokazati pravo lice i da se nagradimo za sve što smo radili do sada, iskreno i pošteno. Sjajan momenat za nas i za naše navijače da odlučujućemo o sudbini igrača i kluba na domaćem terenu, a nadam se da ćemo biti pravi i smatram da smo zaslužili da nam se neke stvari i ciljevi ispune. Pošteno i iskreno smo radili, a ovi momci su zaslužili da se na kraju raduju", rekao je Bekrić.

Nakon toga je rekao da mu se uopšte nije teško oprostiti od nogometa, koliko od Željezničara te da još uvijek nije svjestan toga da će staviti tačku na igračku karijeru.

"Nisam svjestan da mi je to posljednja utakmica u karijeri, nije mi problem oprostiti se od nogometa, problem mi se oprostiti od Željezničara, jednostavno, imam tu sreću i čast da ostajem u klubu i uz ove sjajne momke, uz ovaj stručni štab, onda je to čovjeku mnogo lakše poslije karijere da podnese to. Opet kažem, još uvijek nisam svjestan toga, nekako mi je prioritet da ekipa dobro izgleda, da pobijedimo utakmicu i ispunimo ciljeve, a moj oproštaj, neću o tome puno jer je ekipa najvažnija", rekao je veznjak Plavih.

Bekrić je rođen 1984. godine u Tuzli, a karijeru je počeo u redovima Gradine. Davne 2007. godine prvi put je stigao na Grbavicu, a Plavi su ga tri godine kasnije prodali Incheon Unitedu za 250.000 eura.

Bekrić je kasnije igrao za Tobol, a 2012. se drugi put vratio u Željezničar. Nakon toga je igrao za Mes Kerman, Fajr Sepasi i Bunyodkor pa se 2016. godine treći put skrasio na Grbavici.

Prije pet godina je preselio u redove Zrinjskog, igrao je i u Slobodi, a 2020. se četvrti i posljednji put vratio u Željezničar gdje će u nedjelju odigrati svoju posljednju utakmicu.

Bekrić je u svojoj karijeri četiri puta bio prvak BiH. S Plavima je dizao trofej 2010., 2012. i 2013. te sa Zrinjskim 2018. godine. Sa Željezničarom je osvojio i Kup BiH 2012. godine.

Iako ima 38 godina, Bekrić je ove sezone ubilježio 15 nastupa u Premijer ligi BiH, a postigao je i jedan pogodak i to protiv Sarajeva u sudijskoj nadoknadi za 2:2. Ljubimac navijača Plavih će svoju karijeru nastaviti kao sportski direktor FK Željezničar.