Novi početak
199

Bekrić imenovan novim sportskim direktorom Željezničara, odmah pričao o Santosu i Hodžiću

K. H.
Foto: I. L./Klix.ba
Samir Bekrić, novi sportski direktor Željezničara (Foto: I. L./Klix.ba)
Samir Bekrić danas je u Plavom salonu stadiona Grbavica zvanično predstavljen kao novi sportski direktor Plavih.

Između ostalog, na zvaničnom predstavljanju je prvobitno govorio o ugovorima Armina Hodžića i Brazilca Santosa, što je trenutno najvažnije pitanje u klubu s Grbavice.

"Želio bih ovom prilikom da se zahvalim svim ljudima u i oko kluba, što su igračima olakšali da imaju dobre uslove. Ja se trudim da dodatno pojačamo ekipu, da zadržimo nogometaše koji su nam bitni. Svi znate da imamo problem sa Santosom i Hodžićem", rekao je Bekrić pa nastavio:

"Pokazali su svoj kvalitet, imaju želju da ostanu u klubu, ali nam naknade prave problem. Bit će teško, ali sada očekujem njihovu reakciju. Zaslužili su da se prodaju i mi nikome nećemo stajati na putu, bit ćemo korektni i nadam se da ćemo pronaći zajednički jezik."

O Santosu je govorio i predsjednik Plavih Edis Kovačević, koji je otkrio da mu je klub ispunio svih pet zahtjeva.

"Santos je dao puno Želji, a sigurno je i Željo njemu dao. Neke stvari treba da cijeni. Njegovi predstavnici su došli na sastanak kod nas i da bi potpisao novi ugovor, postavili su nam pet uslova. Mi smo ispoštovali svih pet. Prvi i osnovni uslov je bila Evropa, drugi za platu, treći za trajanje ugovora, četvrti uslov je bio vezan za obeštećenje i peti uslov je bio vezan za podjelu tog obeštećanja. Na sve smo pristali jer su uslovi bili korektni za klub i za igrača. Ono što mi očekujemo jeste da se potpiše ugovor zbog toga što smo ispoštovali sve", kazao je Kovačević.

Što se tiče Bekrića, koji će od danas i zvanično biti novi sportski direktor Plavih, on je rođen 1984. godine u Tuzli. Karijeru je počeo u redovima Gradine. Davne 2007. godine prvi put je stigao na Grbavicu, a Plavi su ga tri godine kasnije prodali Incheon Unitedu za 250.000 eura.

Ovaj vezni igrač je kasnije igrao za Tobol, a 2012. se drugi put vratio u Željezničar. Nakon toga je igrao za Mes Kerman, Fajr Sepasi i Bunyodkor pa se 2016. godine treći put skrasio na Grbavici.

Prije pet godina je preselio u redove Zrinjskog, igrao je i u Slobodi, a 2020. se četvrti i posljednji put vratio u Željezničar. Bekrić je u svojoj karijeri četiri puta bio prvak BiH. S Plavima je dizao trofej 2010., 2012. i 2013. te sa Zrinjskim 2018. godine. Sa Željezničarom je osvojio i Kup BiH 2012. godine.