Premiership
27

Begović primio dva gola, Džeki pola sata igre

Klix.ba
Dva engleska tima u kojima igraju naši reprezentativci Edin Džeko i Asmir Begović odigrali su večeras utakmice u okviru 24. kola Premiershipa. Izuzetno zanimljiva utakmica bila je između Stokea i Wigana, koja je završena rezultatom 2:2, dok Manchester City nije uspio savladati zadnjeplasiranu ekipu Queens Park Rangerse.
Stoke-Wigan (Foto: AFP)
Stoke-Wigan (Foto: AFP)
QPR-Manchester City

Susret između Queens Park Rangersa i Cityja završio je bez pogodaka. Naš reprezentativac Edin Džeko u igru je ušao u drugom dijelu susreta, tačnije u 61. minuti. Deset minuta kasnije Džeko se našao u dobroj prilici, ali njegov udarac glavom je završio pored protivničkog gola.

Utakmica je ipak završena bez golova.

Stoke-Wigan

Domaćin je poveo u 23. minuti golom Ryana Shawcrossa, a s tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme. U drugom dijelu sustreta Stoke u 48. minuti povećava vodstvo na 2:0 golom Petera Croucha, da bi Wigan samo dvije minute kasnije smanjio prednost domaćih golom Jamesa McArthura.

U 61. minuti lopta je ponovo završila u golu našeg reprezentativnog golmana Asmira Begovića te Wigan izjednačuje na 2:2 golom Franca Di Santoa, kojem je asistirao McArthur. To je ujedno bio i konačan rezultat.