Nogomet
0

Begović otkrio kojeg bi saigrača iz Stokea volio vidjeti u bh. dresu

Klix.ba
Asmir Begović (Foto: AFP)
Asmir Begović (Foto: AFP)
Asmir Begović, reprezentativni golman bh. reprezentacije i član Stoke Cityja otkrio je za otočke medije kojeg bi igrača iz svog tima volio vidjeti u dresu Zmajeva.

Begović vjeruje da bi Ryan Shawcross trebao biti igrač koji će zamijeniti Johna Terryja na Svjetskom prvenstvu u Brazilu nakon što je selektor Engleske objavio da na Mundijal neće voditi 33-godišnjeg Chelseajevog stopera.

"Svakodnevno treniram i igram s njim tako da znam da se radi o kvalitetnom igraču. Vjerujem da ne bi razočarao navijače ni selektora Engleske. Važno je imati vođu ekipe a on je naš kapiten već nekoliko godina. On je neko na koga trebaju računati i donijeti odluku. Naravno da bih volio da je on Bosanac. On je odličan igrač", kazao je Begović

Begović je jedan od tri Stokeova igrača koji će sigurno učestvovati na Mundijalu. Osim bh. reprezentativca u Brazil putuju i Geoff Cameron (SAD) i Wilson Palacios (Honduras). Peter Odemwingie (Nigerija) i Erik Pieters (Holandija) također su blizu svojih nacionalnih selekcija.

Shawcross se još uvijek nada da će ponovo dobiti poziv u reprezentaciju Engleske nakon što je 2012. godine igrao u prijateljskoj utakmici protiv Švedske. To mu je bio jedini reprezentativni nastup. No, na poziciji stopera ima itekako veliku konkurenciju. Tu su još Gary Cahill, Phil Jagielka, Michael Dawson, Phil Jones, Joleon Lescott i Chris Smalling.

Begović će sa Stokeom u subotu putovati u Manchester gdje će se na Etihadu susresti sa Edinom Džekom i Manchester Cityjem.