Krenuo stopama oca
15

Beckhamov sin postigao prvijenac u engleskom nogometu, gol za pobjedu u 93. minuti

D. P.
Romeo Beckham odlično se uklopio u ekipu (Foto: Brentford FC)
Romeo Beckham odlično se uklopio u ekipu (Foto: Brentford FC)
Romeo Beckham, sin proslavljenog engleskog nogometaša Davida Beckhama, postigao je prvi pogodak od dolaska u engleski nogomet.

Ovaj 20-godišnji napadač tokom zime krenuo je očevim stopama u pokušaju da izgradi karijeru u Engleskoj. Vijest da se priključio Brentfordu iznenadila je mnoge.

Romeo Beckham priključio se Brentfordu, ali tu igra za drugi tim i nada se da bi nekada mogao dobiti šansu i za onaj najbolji tim Pčelica koje igraju zapaženu ulogu u elitnom rangu engleskog nogometa.

No, dok to ne dočeka, napreduje u drugom timu Brentforda, a tu je u posljednjem nastupu došao do prvijenca u engleskom nogometu.

Romeo je pogodio za Brentford B protiv Wealdstonea u Middlesex Senior Cupu. Pogodio je u 93. minuti za pobjedu svog tima rezultatom 3:2, nedugo nakon što je ušao u igru.

"Apsolutno smo oduševljeni Romeom otkako nam je stigao. Došao je da s nama radi dok mu je pauza u sezoni MLS-a i odmah je na nevjerovatan način posao dio kulture našeg tima. Mogao bi postati sve bolji i bolji", rekao je trener B tima Brentforda Neil MacFarlane.

Inače, Romeo Beckham je potpisao polugodišnji ugovor s Brentfordom, gdje je došao nakon što je završena sezona u MLS-u. U SAD-u nosi dres Inter Miamija, čiji je vlasnik njegov otac David.