Nakon optužbi
0

Beckenbauer se javno izvinio Riberyju

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Nakon što ga je propisno “izribao” u svojoj kolumni u Bildu, počasni predsjednik minhenskoga Bayerna Franz Beckenbauer, uputio je javno izvinjenje Francku Riberyju.

Beckenbauer je izjavio da je “Riberyja baš briga za Bayern”, te da je “on Francuz kojem je svejedno gdje je, te da je u München samo došao iskoristiti klub kako bi sebi nabio cijenu”.

Klub je stao na stranu svog veznjaka, a očito instruiran (od predsjednika Karl-Heinza Rummeniggea) da ispravi svoju grešku, legenda njemačkoga nogometa morala se posuti pepelom.

  • Žao mi je, ali sam i pomalo nespretno shvaćen. Zapravo sam mu želio pomoći, a sve je krivo ispalo. Koristio sam prejake riječi i učinio pogrešku. Elegantnije bi bilo reći da on ne vuče korijenje iz Njemačke, što je istina, ali žao mi je zbog predrastičnih riječi upućenih pravome profesionalcu - rekao je Beckenbauer.

Podsjetimo, konflikt na relaciji nogometaš - počasni predsjednik kluba, a u koji se umiješao i sam klub, nastao je zbog Riberyjevog inzistiranja da Bayern prihvati ponudu Reala koja bi ga odvela u Madrid.