Nogomet
65

Baždarević u dogovoru sa Savezom bira pomoćnike i članove stručnog štaba

Piše: J. H.
Mehmed Baždarević
Mehmed Baždarević
Nakon što je Mehmed Baždarević imenovan za selektora nogometne reprezentacije BiH, u NS BiH već uveliko rade na prijedlogu ugovora za popularnog Mešu, ali i mogućim kandidatima za pomoćnike selektora koje će, kako su nam potvrdili, izabrati u dogovoru sa Sušićevim nasljednikom.

Prvi zvanični sastanak Baždarevića kao novog selektora sa predstavnicima Nogometnog saveza BiH bit će najvjerovatnije održan sutra u Sarajevu.

"Imamo mnogo stvari da dogovorimo, ne samo detalje ugovora, već i njegov plan i program priprema, posjete igračima i druge stvari. Sve što on želi provesti u djelo, mi smo na raspolaganju", kazao je za Klix.ba generalni sekretar NS BiH Jasmin Baković.

On nije htio otkrivati detalje ugovora koji će biti ponuđen Baždareviću.

"Bio je veoma korektan u pregovorima. Nije postavljao finansijske ni bilo koje druge uslove i vjerujem da ćemo vrlo brzo postići dogovor", dodao je Baković.

Na narednom sastanku Izvršnog odbora NS BiH, koji je planiran za 27. decembra, bit će izabrani članovi stručnih štabova svih reprezentacija.

"Sigurno će i selektor Baždarević biti taj koji će dati svoje prijedloge i vjerujem da ćemo doći do zajedničkih rješenja. U svakom slučaju, razgovarat ćemo sa selektorom o njegovom stručnom štabu i saradnicima u A selekciji", dodao je Baković na kraju razgovora.

Činjenica je da mnogo nogometnih trenera u ovom trenutku želi mjesto pomoćnika selektora Zmajeva, a među njima i nekoliko bivši reprezentativaca BiH.