Šok za navijače
93

Bayern za novog trenera želi čovjeka koji im je nanio najbolniji poraz u historiji

H. H.
Trenutak kada je Solskjær postigao gol u finalu Lige prvaka protiv Bayerna (Foto: Twitter)
Trenutak kada je Solskjær postigao gol u finalu Lige prvaka protiv Bayerna (Foto: Twitter)
Iako je najavljeno da će Thomas Tuchel ostati trener Bayerna do kraja sezone, u bavarskom klubu razmišljaju o privremenim alternativima, a jedno ime je apsolutno iznenađujuće.

Kako javlja ugledni novinar njemačkog Sky Sporta, Florian Plettenberg, Bayern razmišlja o Ole Gunnaru Solskjæru kao potencijalnom privremenom rješenju.

Bivši menadžer Manchester Uniteda trenutno je bez angažmana i spreman je započeti novi projekt, a sportski dikretor Bayerna Cristoph Freund navodno godinama prati norveškog stručnjaka.

Ipak, veliko je pitanje kako bi navijači Bayerna reagovali na eventualni dolazak Solskjæra, jer je riječ o čovjeku koji je Bavarcima nanio najbolniji poraz u historiji.

Naravno, riječ je o čuvenom finalu Lige prvaka 1999. godine kada je Bayern vodio protiv Manchester Uniteda sve do finiša rezultatom 1:0, a potom su Crveni đavoli preokrenuli pogocima Teddyja Sheringhama u 91. i Ole Gunnara Solskjæra u 93. minuti.

Solskjær je bez kluba od otkaza na Old Traffordu 2021. godine, a trenutno je zaposlen kao tehnički posmatrač UEFA-e, prisustvuje utakmicama Lige prvaka i daje izvještaje.