Nastavak trakavice
0

Bayern već u januaru stišće Wolfsburg oko Džeke

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Trakavica oko 24-godišnjeg bh. nogometaša Edina Džeke iz Wolfsburga gotovo da traje vječno, ali Džeko se još nije maknuo iz "vučjeg grada".

Uprava kluba koji je prije dvije godine postao prvak Bundeslige je uporno odbijala ponude Milana, Manchester Cityja (koji se i danas spominje u kontekstu dovođenja) i Juventusa, te je konstantno povećavala finansijski prag prodaje koji je udaljavao moguće kupce od sjajnog strijelca.

I sam Džeko je tokom ovog ljeta izrazio ljutnju što i dalje ostaje u redovima Wolfsburga, ali se primirio i započeo novu sezonu u tom Bundesligašu.

Po pisanju njemačkih medija tokom januara će krenuti nova agresija prema Wolfsburgu, a po pitanju nogometaša koji je i ove sezone spretan u suparničkim šesnaestercima, pa je tako sa sedam pogodaka trenutno treći strijelac lige.

Klub-interesent je Bayern koji mora riješiti na neki način napadačke probleme koje ima. Trenutno od napadača tamo zabija samo Mario Gomez, a problem je utoliko veći jer su povrijeđeni Ivica Olić i Miroslav Klose, te će bez njih Bavarci morati igrati duže vrijeme.

Bayern je spreman na cifru od 40 miliona eura, a cijela priča oko Edina Džeke im se sviđa jer bi naš reprezentativac mogao zaigrati za njih u proljetnom dijelu Lige prvaka, s obzirom da ove sezone nije igrao u eurokupovima.