Bavarci potvrdili
56

Bayern otjerao Hasana Salihamidžića pa drugu legendu vratio u klub

S. G.
Legenda bavarskog giganta (Foto: EPA-EFE)
Legenda bavarskog giganta (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je Hasanu Salihamidžiću i pored još jedne osvojene titule Bundeslige uručen otkaz, Uprava Bayerna odlučila je u klub vratiti drugu legendu, a riječ je o veliko Karlu-Heinzu Rummeniggeu.

Čuveni napadač minhenskog diva od sada će obnašati funkciju člana nadzornog odbora ovog kluba.

Rummenigge je od od 2002. do 2021. bio izvršni direktor, nakon što ga naslijedio također nedavno otpušteni Oliver Kahn koji je skupa sa Salihamidžićem dobio otkaz.

"Sretni smo što imamo Karl-Heinza Rummeniggea kao člana našeg nadzornog odbora. On je jedna od najvećih ličnosti u bogatoj historiji našeg kluba. Njegovo iskustvo, njegova stručnost i međunarodna mreža će nam pomoći da nastavimo sa uspjesima i u budućnosti", izjavio je direktor Bayerna Herbert Hainer.

Sam Rummenigge nije krio svoje zadovoljstvo povratkom u voljeni klub nakon dvije godine odsustva.

"Hvala nadzornom odboru na povjerenju i radujem se što ću u budućnosti podržavati Bayern u ovoj ulozi. Imao sam veliku sreću i čast proslaviti mnoge uspjehe s ovim klubom, stoga sam sretan što sam udovoljio zahtjevu upravnog odbora", istakao je.

Legendarni Rummenigge je u igračkoj karijeri za Bavarce odigrao 422 utakmice na kojima je postigao čak 217 pogotka, a osim za Bayern sa velikim uspjehom branio je i boje milanskog Intera.