Nogomet
0

Bayern i Arsenal u četvrtfinalu

Totalsport
Nogometaši munchenskog Bayerna i Arsenala plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka. Bayern je u uzvratnom susretu osmine finala u Firenzi poražen od Fiorentione sa 3:2, ali je zahvaljujući pobjedi od 2:1 u prvom meču i većem broju golova u gostima prošao u četvrtfinale. Arsenal je u Londonu pobijedio Porto sa 5:0 golovima Bendtnera (10., 25. i 90.-11m), Nasrija (63.) i Ebouea (64.). Rezultat u prvom meču u Portugalu bio je 2:1 za Porto.

Pobjeda Fiorentine, prolazak Bayerna

Minhenski je Bayern poražen u Firenci 3-2 u revanš utakmici osmine finala nogometne Lige prvaka. Ipak, Bavarci će u četvrtfinale. To su pravo igrači koje vodi Louis van Gaal stekli porazom uz postignut pogodak više u odnosu na Fiorentinin 2-1 pad na Allianz Areni.

Minhenski je Bayern poražen u Firenci 3-2 u revanš utakmici osmine finala nogometne Lige prvaka. Ipak, Bavarci će u četvrtfinale. To su pravo igrači koje vodi Louis van Gaal stekli porazom uz postignut pogodak više u odnosu na Fiorentinin 2-1 pad na Allianz Areni.Podsjetimo, "viole" su nakon te utakmice imale velike zamjerke na suđenje utakmice (glavni sudac bio Tom Henning Řvrebř) budući da su u samom finišu susreta primile pogodak koji im je donio poraz. Zabio je tada u 89. minuti Miroslav Klose. Njemački je reprezentativac tom prilikom bio u dvometarskom ofsajdu.

U uzvratu je Fiorentina bila bolja ekipa, njihova je pobjeda zaslužena, no, kako se ispostavilo, u konačnici i beznačajna.

Poveli su domaćini u 28. minuti nakon što je Hans-Jörg Butt dalekometni udarac Marca Marchionnija uspio tek odbiti do Juana Vargasa koji se oslobađa obrane i iskosa pogađa gornji dio mreže gostujućeg golmana.

Lijepu prednost, i u tim trenucima ostanak u Ligi prvaka, omogućio je Fiorentini Stevan Jovetić na asistenciju petom Alberta Gilardina. Zbilo se to u 54. minuti utakmice, a samo šest kasnije na Artemio Franchi stadionu zavladao je muk poslije udarca Marka van Bommela s ruba kaznenog prostora.

Fiorentinu taj pogodak nije uzdrmao, momčad je ponovno krenula naprijed i opet preko crnogorskog reprezentativca odškrinula vrata ostanka u prestižnom natjecanju. Precizan je Jovetić bio kroz Buttove noge u 64. minuti.

Kao i kod prvog njegovog pogotka, niti kod drugoga domaćini nisu znali stati na loptu i smiriti igru. Dalekometni sjajni udarac Arjena Robbena ostavio je Sebastiena Freya bez prave šanse za odbranu, a domaću publiku bacio od ushićenja do očaja u samo minutu razmaka.

Rezultat se do kraja nije mijenjao. Spomenimo i to da se u 30. minuti utakmice ozlijedio Bayernov napadač Mario Gomez. Ozbiljnost Gomezove ozljede još je uvijek nepoznata.

Arsenal deklasirao Porto i prošao u četvrtfinale

Izostanak kapetana i najboljeg igrača Cesca Fabregasa nije se u utorak osjetio na Arsenalovoj igri. "Topnici" su deklasirali Porto s 5-0 i plasirali se u četvrtfinale Lige prvaka.

Portugalski prvak je na Emirates stigao s prednošću 2-1 iz prve utakmice osmine finala, ali London mu je još jednom bio nesretan. Portu je to, naime, već sedmi poraz u engleskoj prijestolnici u isto toliko pokušaja. Štoviše, 5-0 mu je i najuvjerljiviji poraz otkad nastupa u Ligi prvaka.

Arsenal je, pak, malo popravio vrlo negativnu statistiku koja je do utorka govorila da je londonski klub samo jednom u devet pokušaja uspio nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice u nokaut-fazi europskih kupova.

A uvjerljivu pobjedu momčad Arsenea Wengera može zahvaliti ponajprije sjajnom dvojcu Andrej Aršavin - Nicklas Bendtner. Prvi je imao svoje prste u tri gola, a drugi ih je isto toliko postigao.

Londončani su poveli u desetoj minuti. Samir Nasri je poslao dugačku loptu u šesnaesterac prema Aršavinu. Obrana Porta ju je uspjela izbiti ispred Rusa, ali točno na nogu Bendtneru koji nije imao težak posao budući da je Portov vratar Helton izašao s gola. Drugi je pogodak Arsenala u 25. minuti izrežirao sjajni Aršavin koji je na lijevoj strani slomio nekoliko suparničkih igrača, a potom odlično zavrnuo loptu pred gol gdje se ponovno našao Bendtner.

I treći je zgoditak bio remek-djelo, a potpisao ga je u 63. minuti Francuz Samir Nasri koji je na desnoj strani pravim slalomom izbacio trojicu čuvara, a potom potpuno iskosa od stative poslao loptu iza leđa Heltona. Samo tri minute kasnije Aršavin je povukao kontranapad, u završnici gurnuo loptu Emmanuelu Eboueu kojem nije bilo teško smjestiti i četvrtu loptu u mrežu grogiranih gostiju. Priču je u prvoj minuti sudačke nadoknade pogotkom iz kaznenog udarca zaključio Bendtner. Tome je prethodio prekršaj Fucilea na Eboueu.

Spomenimo i da hrvatski reprezentativni napadač Eduardo nije u večerašnjoj utakmici dobio priliku za nastup.

Liga prvaka, revanš utakmice osmine finala:

Fiorentina - Bayern 3-2 (Vargas 28, Jovetić 54, 65 / Van Bommel 60, Robben 65) (prva utakmica 1-2) Arsenal – Porto 5-0, (Bendtner 10, 25, 90+1 - 11m, Nasri 63, Eboue 66), prva utakmica 1-2