Nogomet
0

Bayern deklasirao Dortmund, Leverkusenu samo bod protiv Augsburga

Klix.ba
(Foto: EPA)
Duel dva prvoplasirana tima Bundeslige, Bayerna iz Munchena i Borussije Dortmund pripao je domaćem Bayernu rezultatom 5:1.

Bavarci su od starta utrakmice bili mnogo bolji protivnik, što najboje oslikava konačan rezultat večerašnje utakmice. Publika na Allianz Areni na pogodak je čekala 26 minuta, a strijelac je bio Thomas Muller.

Isti igrač deset minuta kasnije povisio je prednost Bavaraca, ovog puta udarcem sa bijele tačke. Nepune dvije minute poslije gosti su se uspjeli vratiti u život, a gol za 2:1 postigao je Aubameyang.

U prvom napadu Bayerna u drugom poluvremenu bilo je već 3:1. Lewandowski je iskoristio dubinski pas Boatenga i lošu reakciju golmana Dortmunda Burkija pogodivši za 3:1. Reprezentativac Poljske u 58. minuti postigao je svoj drugi pogodak za povećanje vodstva na 4:1, da bi konačnih 5:1 u 66. minuti postavio Mario Gotze.

Duel Bayera iz Leverkusena i Augsburga okončan je neriješenim rezultatom 1:1. Gosti su u ranoj fazi poveli bizarnim pogotkom nakon katastrofalne reakcije domaćeg golmana Lena. Konačnih 1:1 postavio je Bellarabi u finišu prvog poluvremena. Do kraja su domaći igrači propustili veliku preko Calhanoglua koji nije iskoristio udarac sa bijele tačke u 71. minuti.

Iznenađenje kola priredio je Koln porazivši Schalke rezultatom 3:0 na gostujućem terenu. Strijelci za pobjedu bili su Modeste, Gerhardt i Zoller.

Bundesliga, osmo kolo:

Bayern – Dortmund 5:1 Schalke – Koln 0:3 Leverkusen – Augsburg 1:1