Zanimljiva situacija
3

Bayern će zaraditi ogroman novac ako Nagelsmann postane selektor Njemačke

H. H.
DFB je primoran da Bayernu plati transfer naknadu za Nagelsmana (Foto: EPA-EFE)
DFB je primoran da Bayernu plati transfer naknadu za Nagelsmana (Foto: EPA-EFE)
Čelnici Njemačkog nogometnog saveza već su počeli tražiti zamjenu za Hansija Flicka (58) i sastavili su uži izbor na kojem je Julian Nagelsmann (36) veliki favorit, a u priči oko novog selektora najviše bi mogao profitirati Bayern.

DFB odlučio je da otpusti Hansija Flicka nakon ponižavajućeg poraza koji je Njemačka pretrpjela u prijateljskoj utakmici protiv Japana rezultatom 4:1.

Nijemci žele u kratkom roku dovesti Juliana Nagelsmanna, ali će ih taj potez skupo koštati. Kako prenosi Bild, DFB je primoran da Bayernu plati transfer naknadu, koja može dostići i do 15 miliona eura. Razlog? Trener i dalje ima ugovor sa Bavarcima, iako je smijenjen u martu ove godine.

Dakle, ostaje da se vidi kakvu će odluku Niemci donijeti. Na listi za budućeg trenera su i Oliver Glasner (49) i Louis van Gal (72). Do tada, legendarni Rudi Voeller (63) predvodit će reprezentaciju Njemačke u prijateljskoj utakmici protiv Francuske 12. septembra.

Svjetski prvaci iz 2014. igrali su samo kontrolne utakmice posljednjih mjeseci, jer su domaćini završnog turnira Evropskog prvenstva sljedećeg ljeta.

Njemačka nije pobijedila šest mjeseci, a posljednji trijumf datira od 25. marta kada su savladali Peru 2:0.